Διάλογος τοπικών φορέων για τις απειλές στις θάλασσες και στις παράκτιες περιοχές
Η Αναπτυξιακή Ευβοίας ΑΕ ΟΤΔ/ΕΦ του CLLD/LEADER Κεντρικής & Βόρειας Ευβοίας και η Κοινοπραξία Αναπτυξιακής Εύβοιας ΑΕ & Οργανισμού Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας ΟΤΔ/ΕΦ του CLLD/LEADER Νότιας Εύβοιας & Σκύρου, ως Εταίροι του Έργου Διαπεριφερειακής Συνεργασίας CLLD/LEADER «Αλιεία», διοργανώνουν συναντήσεις στρογγυλής τράπεζας τοπικών φορέων, στο πλαίσιο της Πράξης «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές και Αλιεία».
Η Πράξη υλοποιείται από 22 συνεργαζόμενες Αναπτυξιακές Εταιρίες παράκτιων και νησιωτικών περιοχών της χώρας που συμμετέχουν στο Σχέδιο ως Εταίροι, με συντονιστή την Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ.
Οι συναντήσεις στρογγυλής τράπεζας τοπικών φορέων εντάσσονται στην Ενέργεια 4.1 του εγκεκριμένου Σχεδίου, που συγχρηματοδοτείται από το Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας 2014–2020.
Η πρώτη συνάντηση διοργανώνεται από την Αναπτυξιακή Ευβοίας, αφορά στην Κεντρική & Βόρεια Εύβοια και πραγματοποιείται την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Παλίρροια» στη Χαλκίδα. Για να κατεβάσετε την πρόσκληση κάντε κλικ εδώ
Η δεύτερη συνάντηση διοργανώνεται από την Κοινοπραξία Αναπτυξιακής Εύβοιας & Οργανισμού Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, αφορά στη Νότια Εύβοια & Σκύρο και πραγματοποιείται την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο café-bar «Baluse» στον Κάραβο Αλιβερίου. Για να κατεβάσετε την πρόσκληση κάντε κλικ εδώ
Σκοπός των συναντήσεων στρογγυλής τράπεζας είναι η ενεργοποίηση των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων (Τοπική Αυτοδιοίκηση, Επιστημονικά Σωματεία, Επαγγελματικοί Αλιευτικοί Σύλλογοι κ.α.), η ανάπτυξη του διαλόγου και η άτυπη σύσταση ενός δικτύου για το θέμα της θαλάσσιας μόλυνσης, της κλιματικής αλλαγής και άλλων περιβαλλοντικών απειλών στις περιοχές παρέμβασης.
Για τη διευκόλυνση της συζήτησης, στις συναντήσεις προβλέπεται και η συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων που θα αναλάβουν την παρουσίαση συγκεκριμένων θεμάτων.
Ενώ, παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να καταγράψουν, να ερμηνεύσουν και να αναζητήσουν λύσεις για τις απειλές στις ελληνικές θάλασσες που προκαλούνται:
α) από δραστηριότητες του ανθρώπου, όπως: η ρύπανση (αστική, βιομηχανική, αγροτική, ενεργειακή κ.α.) και η υπεραλίευση
β) από την κλιματική αλλαγή, όπως: η διάβρωση των ακτών, η εισβολή ξενικών ειδών κ.α.